duminică, 18 iulie 2010

FAIR-PLAY: DA SAU NU?


Sa jucam corect sau nu? Vietile noastre sint diferite piese de teatru, iar noi sintem actorii, Dumnezeu fiind scriitorul si regizorul acestora.
Numai ca la regie mai participam si noi, de aceea vorbim de fair-play.Noi alegem daca sa fim corecti sau nu de-a lungul jocului.
Sint acele 10 porunci pe care ar fi ideal sa le respectam, dar... asta e !!vom suporta la un moment dat consecintele(asta e alt subiect)
Cine mai e corect in vremurile astea?Sau de ce am fi?Acum troneaza legea junglei, iar aici nu exista reguli.Rezista cine poate! e groaznic!
Ne simtim bine, sintem satisfacuti cind nobtinem "ceva", nemaicontind modul prin care-l obtinem.
Dar fericirea aceea de moment trece repede lasind locul altei dorinte si mai puternice.Asadar , niciodata nu vom fi multumiti cu ce si cit avem!
Cred ca ar trebui sa facem apel la constiinta (pentru ca fiecare o are, chiar daca nu o arata!) si sa realizam ca nu-i fericire adevarata atunci cind obtinem ceva "calcind pe cadavre"!! Mai devreme sau mai tirziu platim pentru asta!
E inuman sa il lovim pe cel de linga noi, la propriu sau figurat.Cred ca se poate reusi in viata si fara atita rautate!
Putem cultiva in noi corectitudinea, sa putem juca cinstit. Sint situatii cind chiar noi sintem victime. Nu-i nimic! Cu calm si discretie putem lasa locul "invingatorului" si apoi , in liniste, se poate gasi alta solutie! "Scenaristul" vietilor noastre are grija de toata lumea.
Un om destept va incerca sa ocoleasca problemele.Trebuie sa facem asta pentru binele tuturor deoarece generind conflicte alimentam "lupta" asta universala pentru bani, faima si putere!
Haideti sa ne vedem de "patratica" noastra, sa gasim o cale de comunicare armonioasa cu vecinii, cu colegii nostri.
Sa invatam sa fim "fair play" ! Daca noi nu sintem corecti atunci sa nu ne asteptam ca ceilalti sa fie altfel cu noi!
De obicei se raspunde cu aceeasi moneda, asa ca...Vom primi exact ceea ce dam!!

Un comentariu: