luni, 19 iulie 2010

Vacanţa!

E un subiect pe care fiecare îl percepe în felul său, în funcţie de serviciu, familie, personalitate,şi nu în ultimul rând în funcţie de bani!
Cîţi dintre noi nu au mai avut o vacanţă de pe vremea copilăriei? Cu siguranţă,mulţi....În situaţia actuală, marea majoritate au vacanţe forţate.
Esenţa problemei e că nu mai ştim să trăim vacanţele!!Ne-am transformat în robii banului, dar mai dureros este că nici numărul acestora nu ne mai satisface!!
Sîntem copleşiţi de rate, de cheltuielile mari de întreţinere şi uităm de noi!!Şi uite-aşa, viaţa tzrece pe lîngă noi fără să o simţim!!
Cei mai în vîrstă sînt cei care renunţă primii la micile plăceri ale vieţii.În loc să se bucure de pensie, să o vadă ca pe o vacanţă binemeritată după o viată întreagă de muncă, ei se resemnează şi îşi aşteapta cuminţi sfîrşitul!!! Trist este că unii dintre aceştia încearcă sa îşi "îndobitocească" şi copiii, deşi aceştia au propriile lor familii.
La orice încercare a tinerilor de a ieşi din cotidian, ei sar repede şi pun pe tapet problemele urgente ce trebuie rezolvate şi astfel ramîn săracii tinerisă îşi facă vacanţele pe lîngă casă, pe lîngă cei batrîni care nu mai pot fizic dar se simt stăpîni pe viaţa copiilor lor.
E timpul să facem ceva! Se poate să ne administrăm corect bugetul familiei astfel încît să putem avea cîte o "ieşire", să ne hrănim şi sufletul, nu numai trupul!
Deci , să ne bucurăm de vacanţe (scurte pentru cei mai mulţi) alături de copii şi de acei părinţi care vor!!

Un comentariu:

  1. asa faceau si batrinii mei dar s-au linistit cind si-au dat seama ca eu eram sprijinul lor

    RăspundețiȘtergere